De nabijheid van de Rotterdamse binnenstad, de ruimte van een gezinswoning en de sfeer van een gemoedelijke buurt. Dat is BABEL: groots wonen aan het water van de Maas en Schiehaven! Met als kenmerken: volop ruimte voor iedereen, onderscheidend en luxe wonen en met de rust in huis en reuring nabij.

Nieuwbouw op de Lloydpier in Rotterdam

Een ruime gezinswoning in een onderscheidend en hoogwaardig gebouw, dat op unieke wijze refereert aan een gemoedelijke woonbuurt. Sfeervol, met veel tuinen/terrassen en buurtcontact. En dat aan het water van de Schiehaven met zicht op de Maas en én op een steenworp afstand van de Maas en gezellige Rotterdamse binnenstad. BABEL belooft veel goeds! Dit prijswinnende nieuwbouwproject op de wereldse Lloydpier wordt dé plek om plezierig te wonen, te ontspannen en van het gezin of elkaar te genieten. Het gebouw met de 24 tweelaagse appartementen in uiteenlopende typen (van 80m² tot maar liefst een penthouse van 190m²) is op een prachtige trapsgewijze manier rondom vormgegeven, waardoor er volop terrassen en tuinen aan het gemeenschappelijke pad zijn ontstaan. Hier is het letterlijk en figuurlijk groots wonen.

De toren van Babel als inspiratiebron

BABEL is een prijswinnend nieuwsbouwproject op de wereldse Lloydpier in Rotterdam. Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij aan de buitenkant van het gebouw een straat omhoog gaat die de tweelaagse appartementen met elkaar verbindt en de gemeenschappelijke leefruimte vergroot. Hier is het fijn wonen, leven en ontspannen. Uniek. Eigenzinnig. En gewild.

Door de wijze waarop de 24 exclusieve tweelaagse appartementen zijn gestapeld, kun je als bewoner genieten van terrassen met daarop de eigen buitenruimtes van de woningen. Langs de terrassen is een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt. Nagenoeg alle woningen hebben een relatie tot deze buitenruimtes, afhankelijk van de ligging van de tuin. De ligging van de voordeur varieert eveneens per woning. Bij sommige bevindt deze zich aan de straatzijde; bij andere is de toegang inpandig. Net als in een echte kleine woonbuurt. Socializen met buren, kinderen die samen buitenspelen of juist je even rustig in je huis terugtrekken: in BABEL kan het allemaal.

Rijke mix aan tweelaagse woningen

Kenmerkend aan een buurtgevoel is de verscheidenheid aan woningen. In BABEL vind je dit ook terug. De rijke mix aan tweelaagse nieuwbouwappartementen van circa 80m² tot 155m² is ideaal voor gezinnen en iedereen die (meer) ruimte zoekt in de Rotterdamse binnenstad. Ook is er een penthouse van circa 190m² met een fantastisch uitzicht. Elk appartement bestaat uit twee verdiepingen: veelal de onderste laag voor wonen, de bovenste voor slapen. En, geen woning is hetzelfde!

Bekijk het woningaanbod van de verschillende appartementen en het penthouse. Zo kun jij je alvast gaan oriënteren welk type woning jouw voorkeur heeft en het beste past bij jouw woonwensen.

Hoog afwerkingsniveau met ruimte voor woonwensen

Alle tweelaagse appartementen van BABEL krijgen een hoogwaardige afwerking. Dit zie je bijvoorbeeld aan de keuken, het tegelwerk en sanitair, strak afgewerkte stompe deuren en grote raampartijen met veel lichtinval. Ook de algemene ruimtes, zoals de entrees en groene binnentuin, zijn herkenbaar aan het oog voor detail. Daarnaast zijn er nog genoeg mogelijkheden voor persoonlijke wensen en creatieve woonideeën. Denk vooral groots. Kies je bijvoorbeeld voor 2, 3 of zelfs 4 slaapkamers óf droom je van het idee van een riante woonkeuken met kookeiland? De woonadviseurs helpen je straks bij deze keuzes. Bij elke stap op weg naar je nieuwe plek staan de juiste specialisten je met raad en daad bij. Zo realiseer jij de woning van je dromen!

Alle ruimte binnen- en buitenshuis!

Zoals het een ruime woning betaamt, is er volop bergruimte in BABEL. Zo is er een stallingsgarage voor auto’s, plaats voor je fiets in de algemene stalling en een separate berging voor koffers, gereedschap en allerhanden dozen. Ook heeft bijna elk appartement één of twee inpandige bergingen, zodat je nooit ruimte te kort komt.

BABEL in het kort

  • Unieke en exclusieve tweelaagse gezinswoningen (ca. 80 tot 190m²)
  • Ruimte voor iedereen die zoekt naar m² in de stad
  • Een verticale straat met het kenmerkende buurtgevoel
  • Wonen op slechts tien minuten fietsen van het centrum
  • Hoogwaardige en luxe afwerking
  • Ruimte voor persoonlijke woonwensen
  • Veel lichtinval dankzij de grote raampartijen
  • Rust in huis, reuring dichtbij
  • Een mooi uitzicht over de Maas, Schiehaven en de Rotterdamse stad

Start verkoop

De inschrijftermijn is inmiddels gesloten. De toewijzing heeft plaats gevonden en de woningen zijn onder optie. Voor de woningen die nog beschikbaar zijn kunt u zich inschrijven middels het inschrijfformulier of direct contact opnemen met Ooms Makelaars.