12 oktober 2020
Geplaatst door LexWillemars

Het water van de Maas, de Schiehaven, de Lloydspier, de stedelijke ontwikkelingen, het nabijgelegen groen, de indrukwekkende skyline, de langsvarende boten, het centrum van Rotterdam op de achtergrond … We kunnen naar de luchtfoto’s van het Rotterdam rond BABEL blijven staren. Tien opvallende feiten over dit mooie gebied:

 

  1. Het Lloydkwartier werd rond 1900 aangelegd als havengebied tussen de Westzeedijk, de Parkhaven, de Nieuwe Maas en de Schiehaven.
  2. Vanaf de Lloydspier vertrokken de passagiersschepen van scheepvaartbedrijf de Rotterdamsche Lloyd naar Nederlands-Indië.
  3. In de jaren zestig nam de bedrijvigheid in het gebied af. Veel bedrijven verplaatsten hun activiteiten naar de nieuwere havens in Rotterdam-Zuid. De laatste overslagbedrijven vertrokken in 1970.
  4. Inmiddels heeft het Lloydkwartier zich ontwikkeld tot een bruisende plek met tal van creatieve bedrijven, twee professionele film- en tv-studio’s, diverse ICT-ondernemingen, het Scheepvaart en Transport College en circa 1.750 woningen.
  5. Er zijn winkels, cafés, restaurants en meer, alles op een steenworp afstand van hartje Rotterdam.
  6. Het Lloydkwartier ligt heel centraal in Rotterdam. Met de auto bereik je de opritten naar zowel de A15 en A16 als de A4, A13 en A20 binnen zo’n tien minuten.
  7. Ook kun je natuurlijk op de Westzeedijk op tramlijn 8 stappen. Je staat dan binnen no time in hartje Rotterdam.
  8. Op loop- en fietsafstand is ook veel te doen. Of doe eens gek en bestel de watertaxi. Je stapt op bij de Müllerpier/St.-Jobshaven en laat je voor de deur van het Maritiem Museum afzetten.
  9. Met de komst van BABEL krijgt de Lloydpier er een icoon bij, waarvan jij straks de sleutels in ontvangst kunt nemen.
  10. En last but not least: dit uitzicht wil jij straks toch ook? Vanuit je woonkamer, je terras of vanaf het looppad rondom het gebouw? Schrijf je vandaag nog in als belangstellende.